2018. július 23. hétfő

A Katolikus Karitász az Esztergom-Budapest Főegyházmegyei Szent Erzsébet Karitász Központtal együttműködve június 2-án szociális-karitatív önkéntes alapképzést szervezett.

Az egész napos tréning célja az volt, hogy a résztvevők elméleti tudását bővítse a Karitász történetéről, szervezeti felépítéséről, 8 fő tevékenységi területen végzett szolgálatáról és országos programjairól; valamint gyakorlati segítséget kapjanak ahhoz, hogy önkéntes csoportjuk működését képesek legyenek hatékonyan megszervezni, programjaikat jól körül határolni, lebonyolítani, forrásokat keresni, s mindezt a segítő szeretet lelkiségével közösségben megélni.

A képzésre az egyházmegye 15 plébániájáról összesen 28 résztvevő érkezett, akik között volt, aki csak néhány hónapja kezdte önkéntes szolgálatát, de akadt olyan is, aki már 20 éve karitász-tagként segíti a rászoruló embereket. A képzési nap előadója Nagy Lajosné Székesfehérvári Egyházmegyei karitászigazgató volt, aki előadások mellett csoportos játékok és gyakorlati feladatok által tudatosította a résztvevőkben, hogy a hatékony karitatív munkához mennyire elengedhetetlen a szeretet, szaktudás és szervezettség hármasa.

Ezúton is köszönjük az előadó és a helyi szervezők munkáját!