2018. szeptember 24. hétfő

Orvosmisszió Kőrösmezőn

Több mint száz gyermek és felnőtt szűrővizsgálatát végezte el a Katolikus Karitász Orvosmissziója az elmúlt napokban a kárpátaljai Kőrösmező térségében.

A szervezet önkéntes orvosai egyúttal Aknaszlatinára, Nagybocskóra és Terebesfejérpatakra vitték el azokat a szemüvegeket és lúdtalpbetéteket, amelyeket a korábbi szűrővizsgálatok alkalmával írtak fel a gyermekeknek.

A legtávolabbi és legrászorultabb kárpátaljai kistelepülések magyarságának prevenciós szűrését végezte a napokban a Magyar Katolikus Egyház hivatalos segélyszervezetének, a Katolikus Karitásznak az orvosmissziója. A gyermekek körében fogászati, szemészeti és ortopédiai vizsgálatot végeztek, míg a felnőtteknél vércukrot és vérnyomást mértek, valamint EKG-vizsgálatot végeztek a magyar szakemberek.

A kétnapos misszióról készült beszámolót a Magyar Időkben olvashatják teljes terjedelmében.