2019. március 21. csütörtök

Segítene?

Online adományozás

Válassza ki, miként segítene a rászorultakon!

Adományozok >>>

Segítségre szorul?

Lépjen kapcsolatba velünk a legközelebbi egyházmegyében!

Válasszon egyházmegyét >>>

Szenvedélybeteg-segítő Lelki Központ

Honlap: www.kaszlelkikozpont.hu

Összefogás az iskolás gyermekekért

Legyen része Ön is Magyarország legnagyobb iskolakezdési akciójának! Csatlakozzon Ön is a Karitász tanévkezdési programjához!

Már csak néhány hét és kezdődik az iskola, a tanév kezdete azonban minden évben nagy anyagi megterhelést jelent a kisgyermekes családoknak. Ezért is indít ismét akciót a Katolikus Karitász. A szervezet 5000 gyermek számára már biztosan segítséget tud nyújtani országszerte. Ehhez lehet még csatlakozni és a 1356-os adományvonalon hívásonként 500 Forinttal támogatni a rászoruló tanulókat, hogy még több diáknak legyen öröm az iskolakezdés.

A Karitász párhuzamosan több segélyprogramot is indított a gyermekekért a „Legyen Öröm az iskolakezdés” akció keretében. Ennek egyik elemeként 20 millió forint értékben 4000 gyermeket támogat utalványokkal egyenként 5000,- forint értékben. A Karitász egyházmegyei központjai emellett több mint 10 millió forint értékben nyújtanak iskolakezdési támogatást iskolatáskát, tolltartót, füzeteket, és egyéb eszközöket tartalmazó tanszerek formájában. A segélyszervezet önkéntesei folyamatosan állítják össze az iskolatáskákat, tanszercsomagokat és beiskolázási utalványokat. A helyi Karitász szervezetek önkéntesei országszerte közel 800 településen látogatják meg a legrászorultabb családokat és tanszerek mellett élelmiszercsomaggal is segítik őket, enyhítve ezzel az iskolakezdés terheit. Emellett több családnak a megfelelő ruházat beszerzése is gondot jelent, ilyen esetekben is igyekeznek segíteni az önkéntesek.

Számos helyszínen kezdik meg a következő napokban támogatások, tanszerek átadását, amelyekről a későbbiekben további tájékoztatást adunk.

Segélyszervezetünk határon túli magyar településeken is támogatást nyújt a diákoknak, iskolatáskákat, tanszereket visz majd több településre is.

 

5000 gyermeknek már biztosan tudunk segíteni, de szeretnénk, ha idén 6000 gyermeknek jutna tanszertámogatás. Ehhez várja a segélyszervezet a felajánlásokat a 1356-os adományvonalon.

LEGYEN RÉSZE ÖN IS MAGYARORSZÁG LEGNAGYOBB ISKOLAKEZDÉSI AKCIÓJÁNAK!
Csatlakozzon Ön is a Karitász tanévkezdési programjához!

Szeptember 30-ig a 1356-os adományvonalunkra érkező hívásokat az iskolás gyermekek támogatására fordítjuk. Ez hívásonként 500 forint támogatás a gyermekeknek!


(Sok iskolában csak a tanévkezdés első heteiben derül ki, hogy milyen felszerelése hiányzik a diákoknak.)

Banki átutalással (Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008) vagy online adományozással is támogathatja a Karitász programját!

Megosztás emailben

Küldő neve:


Email címe:


Címzett neve:


Email címe:


© Szent Erzsébet Karitász Központ 1067 Budapest, Hunyadi tér 3. fem/1. Telefon: +36 1 351-1977 E-mail: szenterzsebet.karitasz@t-online.hu OTP Bank 11706016-20468198