2019. március 21. csütörtök

Segítene?

Online adományozás

Válassza ki, miként segítene a rászorultakon!

Adományozok >>>

Segítségre szorul?

Lépjen kapcsolatba velünk a legközelebbi egyházmegyében!

Válasszon egyházmegyét >>>

Szenvedélybeteg-segítő Lelki Központ

Honlap: www.kaszlelkikozpont.hu

Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepnapja körül országszerte több tízezer kenyeret készíttettek a Karitász egyházmegyei és helyi szervezetei. A szentmiséken megáldott kenyerekkel a karitász önkéntesek megajándékoztak egy-egy rászorulót, akinek szüksége van a gondoskodó szeretet megtapasztalására.

Szent Erzsébet már kis gyermekként is nagy érzékenységet mutatott a szegények iránt. Gyakran vitt számukra élelmet, ajándékokat környezetének tilalma ellenére. Egy téli napon, mikor kötényébe rejtve alamizsnát vitt, szembe találkozott apjával, akinek kérdésére, mit rejt ruhájában, azt felelte: rózsákat. S mikor a hitetlenkedő előtt feltárta kötényét, az valóban friss rózsákat láthatott benne.

A megszentelt kenyerek arra emlékeztetnek, hogy a karitász, a szeretet cselekedetei mindannyiunk kötelessége. Hisz az önzetlen, a segítő, a cselekvő szeretet nyelvét mindenki megérti. Erre a segítő szeretetre adott példát Szent Erzsébet.

A Szent Erzsébet kenyerekért kapott adományokból a az önkéntesek ajándékcsomagokat állítanak össze a nehéz helyzetben lévő családok, idősek, betegek és egyedülállók karácsonyára. Több helyen hajléktalanokat, rászoruló családokat is meglátogatnak ebből az alkalomból a karitász önkéntesei és visznek „Szent Erzsébet kenyeréből” nekik, jelezve, hogy a legnagyobb ínségben sincsenek egyedül. Így a „Szent Erzsébet kenyere” a Katolikus Karitász országos figyelemfelhívó és segélyprogramja is egyszerre.

Katolikus Karitász

Képek: Csizmadia Péter - Rózsák terei Árpád-házi Szent Erzsébet-templom

Megosztás emailben

Küldő neve:


Email címe:


Címzett neve:


Email címe:


© Szent Erzsébet Karitász Központ 1067 Budapest, Hunyadi tér 3. fem/1. Telefon: +36 1 351-1977 E-mail: szenterzsebet.karitasz@t-online.hu OTP Bank 11706016-20468198